Verdachte huisarts in kasteelmoord riskeert schorsing

21/09/12 om 05:30 - Bijgewerkt om 05:30

Twee weken na zijn vrijlating is dokter André Gyselbrecht opnieuw aan het werk. De Orde van Geneesheren onderzoekt of dat opportuun is voor een hoofdverdachte in de kasteelmoord.

Twee weken geleden werd André Gyselbrecht na bijna zeven maanden vrijgelaten uit de gevangenis, maar het parket-generaal benadrukte dat er ernstige aanwijzingen blijven van schuld, schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard.

Het gerecht vermoedt dat hij de opdracht heeft gegeven voor de moord op zijn schoonzoon Stijn Saelens eind januari. De huisarts uit Ruiselede heeft ook bekentenissen afgelegd in die richting. De dokter is nog altijd in verdenking gesteld en het onderzoek naar de kasteelmoord gaat verder.

Tuchtonderzoek

Naast het gerechtelijke onderzoek is de Orde van Geneesheren ook een tuchtonderzoek gestart naar André Gyselbrecht, die zijn werk als huisarts intussen heeft hervat.

De Orde van Geneesheren heeft geen toegang tot het gerechtelijk dossier, maar ze kan André Gyselbrecht ondervragen om in te schatten in hoeverre hij betrokken is bij de moord. De huisarts zal zich moeten verantwoorden bij de provinciale raad van West-Vlaanderen

Waarschuwing of schorsing

In België riskeren artsen een tuchtsanctie wegens beroepsredenen, maar ze kunnen ook om privé-redenen gestraft worden. De sanctie varieert van een waarschuwing tot een schorsing. Een tuchtonderzoek door de Orde van Geneesheren duurt normaal ongeveer drie maanden. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners