Verdachte dood vermist meisje legt bekentenissen af

23/08/10 om 09:20 - Bijgewerkt om 09:20

De 16-jarige Alicia Damoiseaux was sinds zaterdagochtend vermist en werd dood teruggevonden in een Luikse kelder.

Het Luikse parket heeft zondagavond in de kelder van een flatgebouw het levenloze lichaam aangetroffen van de 16-jarige Alicia Damoiseaux, die sinds zaterdag vermist was.De verdachte die werd opgepakt, heeft intussen bekentenissen afgelegd.

In welke omstandigheden het meisje om het leven kwam, is nog niet duidelijk. Maandagnamiddag werd een autopsie uitgevoerd. De doodsoorzaak kwam daarbij aan het licht, maar wordt niet bekendgemaakt door het gerecht.

De procureur des konings van Luik, Danièle Reynders, bevestigt dat een 19-jarige man werd opgepakt en ondervraagd in de zaak. In de loop van maandagnamiddag kondigde ze aan dat de man bekentenissen heeft afgelegd.

Hij werd door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van opzettelijke doodslag en werd in de gevangenis van Lantin opgesloten. Vrijdag verschijnt hij voor de raadkamer.

Uitgaan
Alicia, uit Stavelot, had de nacht van vrijdag op zaterdag doorgebracht in de uitgaansbuurt Carré, in het centrum van Luik.

Sindsdien was er geen spoor meer van haar, tot haar levenloze lichaam zondagavond werd teruggevonden in een kelder van een flatgebouw aan de rue Général Bertrand in de Luikse wijk Sainte-Marguerite.

In de kranten van de groep L'Avenir-Le Jour getuigt een vriendin van Alicia dat zij haar zaterdagochtend had verlaten, om te gaan slapen bij een jongen die ze in de loop van de avond had ontmoet. De vriendin van Alicia kende de jongen niet.

Lees meer over:

Onze partners