Verdachte dood Alicia blijft in de cel

27/08/10 om 11:56 - Bijgewerkt om 11:56

Uit de lijkschouwing blijlkt dat het 16-jarige meisje door wurging en verstikking om het leven is gekomen.

Verdachte dood Alicia blijft in de cel

© Belga

Alicia Damoiseaux is om het leven gekomen door wurging en verstikking. Dat blijkt uit de resultaten van de lijkschouwing. De raadkamer van Luik heeft vrijdag beslist dat de verdachte aangehouden blijft. Hij had niet om zijn vrijlating gevraagd.

Het zestienjarige meisje werd zondagavond dood aangetroffen in de kelder van een Luiks appartementsgebouw. Daarop werd de 19-jarige Samuel W. aangehouden, die het meisje had ontmoet in de Luikse uitgaansbuurt.

De jongeman moest vrijdag voor de raadkamer verschijnen, maar zijn advocaat vroeg niet om zijn vrijlating. De raadkamer besliste zijn aanhouding met een maand te verlengen.

Intussen heeft het parket van Luik de resultaten van de autopsie vrijgegeven. Daaruit blijkt dat Damoiseaux om het leven is gekomen door wurging en verstikking, maar sporen van seksueel geweld werden niet gevonden. Het meisje kreeg wel verschillende slagen op het hoofd en in het gezicht.

W. beweert dat hij het meisje had aangemaand zijn appartement te verlaten toen hij vernam dat ze al een vriend had. Toen ze weigerde te vertrekken, leidde dat tot een handgemeen. Op de trap zou ze een dodelijke val hebben gemaakt, aldus de advocaat van de verdachte.

Lees meer over:

Onze partners