Verdachte brand politiewagens in Molenbeek aangehouden

12/06/16 om 15:28 - Bijgewerkt om 15:27

De man die verdacht wordt een politiewagen in Molenbeek in brand te hebben gestoken, is aangehouden.

Verdachte brand politiewagens in Molenbeek aangehouden

© belga

De verdachte die zaterdag opgepakt werd in Sint-Jans-Molenbeek voor twee brandhaarden in politievoertuigen, is aangehouden. Dat heeft het parket van Brussel zondag gemeld.

De 18-jarige uit Molenbeek wordt voorlopig alleen gelinkt aan de brandstichting in het tweede politievoertuig.

Vrijdagavond omstreeks 19.00 uur werd een eerste politiewagen in brand gestoken, in de Vierwindenstraat. Vrijdagnacht omstreeks 00.15 uur kwam er dan een oproep binnen voor een brandend voertuig in de De Rooverelaan.

Agenten stelden vast dat het ging om een anoniem voertuig van de jeugdbrigade, die geparkeerd stond voor het commissariaat. De brand was duidelijk aangestoken.

Later tijdens de nacht kreeg de politie vanuit de noodcentrale een bericht dat een man die in de buurt woont van de De Rooverelaan had gebeld om een ziekenwagen voor zijn zoon. Die was zwaar verbrand aan zijn handen. Dat blijkt uiteindelijk de verdachte te zijn die vandaag - zondag - werd aangehouden.

De jongeman wordt verdacht van vrijwillige brandstichting van roerende goederen die ernstige schade heeft veroorzaakt, met als verzwarende omstandigheid een nachtelijke brand. Daar staan straffen op van 5 tot 10 jaar opsluiting. (Belga/BO)

Onze partners