Verdachte bekent dodelijke schietpartij vredegerecht

04/06/10 om 08:11 - Bijgewerkt om 08:11

De politie heeft een verdachte opgepakt van de dodelijke schietpartij in het Brusselse vredegerecht. De man, een Iraniër, heeft de feiten bekend.

Verdachte bekent dodelijke schietpartij vredegerecht

© Belga

De politie heeft een verdachte opgepakt van de dodelijke schietpartij in het Brusselse vredegerecht. De man, van Iraanse afkomst, heeft de feiten bekend. Zijn actie zou een wraak zijn geweest op de vrederechter die hij verantwoordelijk achtte voor het feit dat hij vier jaar geleden uit zijn huis werd gezet.

Om 11u zal het Brusselse parket tijdens een persconferentie meer uitleg verschaffen over de identiteit van de verdachte en de omstandigheden van zijn arrestatie.

Twee doden

De schietpartij in het vredegerecht vond donderdagvoormiddag plaats in de zittingzaal van het vredegerecht van het 4de kanton.

Een man die de hele zitting had bijgewoond, haalde plots een vuurwapen boven en schoot rechter Isabelle Brandon en griffier André Bellemans in koelen bloede neer. De twee slachtoffers overleden ter plekke.

De dader vluchtte te voet het gerechtsgebouw uit en kon ondanks een klopjacht van de politie ontkomen.

Pas rond 19.20 uur leek het erop dat er iemand kon opgepakt worden. Toen wilden agenten in het Warandepark een man controleren maar die haalde een vuurwapen boven en loste verschillende schoten. Desondanks konden de agenten hem overmeesteren. De verdachte zelf raakte daarbij wel gewond.

Snel

Ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD) heeft de politie vrijdagochtend meteen gefeliciteerd met de "snelle arrestatie" van de vermoedelijke dader.

Ze hoopt dat spoedig recht kan geschieden inzake "een misdaad die tot gisteren ongekend was in de Belgische rechtbanken".

Lees meer over:

Onze partners