Verdacht pakket ontregelt treinverkeer

26/05/10 om 16:49 - Bijgewerkt om 16:49

Het treinverkeer is zwaar verstoord geweest wegens een verdacht pakket in het station van Schaarbeek. Het bleek om een plastieken fles met een wit poeder te gaan.

Het treinverkeer is woensdag in de vooravond zwaar verstoord geweest nadat in het station van Schaarbeek een verdacht pakket was aangetroffen. Vooral de treinen naar Antwerpen en Luik liepen heel wat vertraging op.

Het pakket werd omstreeks 15.45 uur gevonden in een trein in het station. Volgens de politie van Schaarbeek werd een bomalarm afgekondigd.

De politie en de veiligheidsdiensten vroegen dat alle treinverkeer dat voorbij het station van Schaarbeek moest, zou geblokkeerd worden, maar uiteindelijk werden 7 van de 15 sporen weer vrijgegeven. De treinen mochten niet stoppen in Schaarbeek.

De hinder voor het treinverkeer was groot. Er werden in de vooravond vertragingen van 40 tot 60 minuten genoteerd.

Petfles met wit poeder

Omstreeks 17.30 uur werd de trein vrijgegeven en kon het spoorverkeer op de lijn hervat worden.

Het verdachte pakket bleek een petfles met een wit poeder te zijn. De fles was afgesloten met een champagnekurk waardoor een metalen buis zat. De kurk was met twee metalen pinnen aan de fles vastgemaakt.

Volgens de federale politie werd de fles door de ontmijningsdienst van het leger onschadelijk gemaakt. Ze werd nader onderzocht door de Civiele Bescherming.

Lees meer over:

Onze partners