'Verbazingwekkend dat Kris Peeters nu pas belang van loonkost beseft'

14/06/13 om 10:57 - Bijgewerkt om 10:57

Als CD&V de loonkost wil aanpakken, moet de partij de kwestie voorleggen aan de regering en het kernkabinet zoals de MR doet. Dat verklaarde minister van Middenstand Sabine Laruelle (MR).

'Verbazingwekkend dat Kris Peeters nu pas belang van loonkost beseft'

© Belga

Als CD&V de loonkost wil aanpakken, moet de partij de kwestie voorleggen aan de regering en het kernkabinet zoals de MR doet. Dat verklaarde minister van Middenstand Sabine Laruelle (MR) op Matin Première (RTBF).

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) vroeg, onder druk van Vlaamse ondernemers en meer in het bijzonder Volvo, overleg met de federale regering van premier Elio Di Rupo (PS) over de loonkost, terwijl staatssecretaris Hendrik Bogaert (CD&V) van zijn kant pleitte voor het afschaffen van de belasting op overuren.

"Ik ben een beetje verbaasd dat Kris Peeters pas in juni 2013 het belang van de loonkost in ons land beseft", zei Sabine Laruelle. De MR heeft het dossier regelmatig binnen de regering aangekaart en hoewel er reeds maatregelen genomen zijn, moeten de lasten verder omlaag, vervolgde de Franstalige liberale. "Het zou interessant zijn indien minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) zich bij deze vragen zou aansluiten (...) De CD&V zou deze punten op de agenda van de regering moeten plaatsen", meende ze.

Di Rupo: 'Regering zal samenzitten met minister-presidenten'

Premier Elio Di Rupo (PS) kondigde in de Kamer aan dat de regering rond de tafel zal zitten met de minister-presidenten over de verdeling van de sanering van de overheidsfinanciën en het overleg in het kader van het relancebeleid. Hij verduidelijkte toen ook dat de afschaffing van de overuren geen regeringsvoorstel is. Sabine
Laruelle vindt dit alvast een goed idee dat binnen de regering en het kernkabinet zou besproken moeten worden.

Onze partners