Veilig thuis op oudejaar

28/12/10 om 17:06 - Bijgewerkt om 17:06

Door de inspanningen van openbaarvervoersmaatschappijen en van Responsible Young Drivers, zijn er voor feestvierders die in de nacht van 31 december op 1 januari uitgaan verschillende mogelijkheden om op een veilige manier weer thuis te raken.

Veilig thuis op oudejaar

© Belga

De Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn zet 400 mensen in om feestvierders naar hun bestemming te brengen. Wie van het aanbod gebruik wil maken, moet een speciaal biljet kopen dat 2,50 euro kost. Dat oudejaarnachtbiljet is op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag geldig voor een onbeperkt aantal ritten.

Abonnees rijden gratis en ook gewone vervoersbewijzen blijven geldig. Op sommige plaatsen is het vervoer bovendien gratis omdat lokale overheden de kosten van de feestbussen voor hun rekening nemen.

In het Brussels Gewest kunnen alle feestvierders in de nacht van 31 december op 1 januari gratis gebruik maken van Noctis-bussen, metrostellen en trams van de openbaarvervoermaatschappij MIVB. Er worden daarvoor bijna 300 chauffeurs en personeelsleden van Veiligheid en Controle ingezet.

Tot slot zullen 250 tot 300 vrijwilligers van Responsible Young Drivers tussen middernacht en 6 uur in heel België feestvierders gratis naar huis brengen.

De dienstregelingen van De Lijn voor oudejaarsavond en -nacht zijn terug te vinden op www.delijn.be. Voor meer informatie is De Lijn de hele oudejaarsnacht bereikbaar op het infonummer 070/220.200.

Responsible Young Drivers is op oudejaarsnacht te bereiken op het centrale telefoonnummer 0902/12345.

Lees meer over:

Onze partners