Vechtscheidingen worden in de tijd beperkt

04/01/11 om 15:11 - Bijgewerkt om 15:11

Alle partijen in de Senaat hebben zich achter een voorstel van Guy Swennen geschaard dat de termijn beperkt tot tien maanden.

Vechtscheidingen zullen in de tijd beperkt worden tot in principe tien maanden. Een wetsvoorstel van SP.A-senator Guy Swennen terzake is door alle partijen ondertekend.

Dat meldde Het Belang van Limburg dinsdag. Door de steun van alle partijen is de kans groot dat het voorstel wet wordt.

In de loop van de voorbije jaren werd de echtscheidingswetgeving gemoderniseerd, met als sluitstuk de schuldloze echtscheiding. Als er problemen ontstaan bij een echtscheiding hebben die veelal te maken met de verdeling van het roerend en onroerend goed.

Daardoor kunnen vechtscheidingen heel lang duren. Senator Guyy Swennen wil daar komaf mee maken en heeft volgens het Belang een wetsvoorstel voorbereid dat een vechtscheiding in de tijd beperkt.

Het voorstel voorziet twee mogelijkheden. Ofwel spreken de partners die gehuwd waren of samenwoonden samen een tijdspad af waaraan ze zich moeten houden.Ofwel krijgen ze een bindende termijn opgelegd. In standaardzaken zal dat tien maanden zijn.

Het wetsvoorstel bevat in totaal dertien maatregelen om de boedelscheiding na een echtscheiding vlotter te laten verlopen.

Onze partners