VBO-topman ziet 'economisch zinnige dingen' in congresteksten N-VA

05/11/13 om 07:46 - Bijgewerkt om 07:47

De topman van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO), Pieter Timmermans, wil de congresteksten van N-VA niet onmiddellijk afschrijven. Wel vraagt hij zich af of ze realiseerbaar zijn.

VBO-topman ziet 'economisch zinnige dingen' in congresteksten N-VA

© Belga

VBO-topman Pieter Timmermans ziet "economisch een aantal zinnige dingen" in de congresteksten die N-VA vorige week heeft voorgesteld. Maar hij vraagt zich af of ze wel realiseerbaar zijn.

"Want als je te radicaal bent, ga je ook je einddoel niet halen", waarschuwde hij in De Ochtend op Radio 1.

Consensus met andere partijen

Voor Timmermans is belangrijk dat er na de verkiezingen snel een nieuwe regering op de been gebracht wordt. "Men mag niet opnieuw in een politieke impasse geraken, want dat kan onze economie missen als kiespijn", onderstreepte hij. Zich uitspreken over het hele N-VA-plan - inclusief dus de splitsing van belangrijke delen van de federale overheid - wilde de VBO-topman niet.

"Er staan heel veel aspecten in dat plan, pak mij daar niet op." Economisch ziet hij in elk geval wel goede punten, "bijvoorbeeld het verlagen van de lasten op arbeid". "Maar men zal daarover moeten discussiëren", aldus nog Timmermans. "Je moet dat gerealiseerd krijgen in consensus met andere partijen." (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners