VBO is voorstander van indexsprong

27/02/12 om 18:43 - Bijgewerkt om 18:43

Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) pleit voor het toepassen van een indexsprong, om te vermijden dat we later extreme maatregelen, zoals in Zuid-Europa, moeten nemen.

VBO is voorstander van indexsprong

© Belga

Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) pleit voor het toepassen van een indexsprong, om te vermijden dat we later extreme maatregelen - zoals in Zuid-Europa - moeten nemen. Dat zegt Rudi Thomaes, gedelegeerd bestuurder van het Verbond van Belgische Ondernemingen.

De werkgeversorganisatie reageert daarmee op een studie die uitwijst dat een indexsprong 32.000 banen oplevert. De studie bevestigt een eerdere gelijkaardige studie in opdracht van het VBO. "Het is belangrijk dat we onbevangen en zonder taboe gaan voor een strategie van groei en jobcreatie", aldus Thomaes over de studies.

De VBO-topman hoopt nu dat de redelijkheid terugkeert en dat "goed leiderschap" zal bovendrijven in de discussie over de indexsprong. Voorstellen rond een indexsprong werden eerder al door onder meer de vakbonden en socialistische partijen afgeschoten.

Armoede bestrijden

Volgens Thomaes moet de maatregel van de indexsprong nu worden genomen. Op die manier kunnen extreme maatregelen zoals in Zuid-Europa later worden vermeden. De gedelegeerd bestuurder van het Verbond van Belgische Ondernemingen wijst er ook op dat het creëren van banen de beste manier is om armoede te bestrijden. (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners