Vanhengel is streng voor Open VLD

15/06/10 om 11:27 - Bijgewerkt om 11:27

De ontslagnemende vicepremier heeft forse kritiek. Ondervoorzitster Patricia Ceysens reageert bits.

Ontslagnemend vicepremier Guy Vanhengel is hard voor zijn partij na de verkiezingsnederlaag op 13 juni. Hij verwijt Open VLD zich te veel te hebben laten meeslepen door het discours dat het land verlamd is. 'We hebben het bedje van De Wever gespreid', aldus Vanhengel in De Standaard.

Sommigen in de partij zijn meegegaan in een heel negatief verhaal dat ons is opgedrongen door de N-VA-oppositie, zo zegt Vanhengel. 'Dat verhaaltje dat niks nog goed was, zijn we op den duur zelf gaan geloven. Werkelijk alles was fout'.

' We hebben niet alleen De Wevers bedje gespreid, we hebben ook de lakentjes gewassen, zijn kussen gestreken, het warmwaterkruikje klaargelegd. Hij moest er alleen nog in gaan liggen.'

Jonge garde

Vanhengel is streng voor de jonge garde die nu in de Open VLD de lakens uitdeelt. 'De vanzelfsprekendheid waarmee men doet alsof mensen met twintig, dertig jaar ervaring nitwitten zijn, dat heeft me gestoord'.

Hij vraag respect en wijst op de goede score die hij op 13 juni in Brussel-Halle-Vilvoorde behaalde. 'Maar toen ik op de radio hoorde (in een interview van De Croo nvdr) dat ons betere resultaat in B-H-V aan toevalligheden toe te schrijven is, dan ga ik toch even door het dak', aldus Vanhengel.

Voorts denkt hij dat het al langer het opzet was van Alexander De Croo en Vincent Van Quickenborne om in de oppositie te gaan. 'Maar ik vind dat men mij dat wel had mogen zeggen'.

Bitse reactie Ceysens

De uitspraken van Vanhengel leidden tot een bitse reactie van Open VLD-ondervoorzitster Patricia Ceysens.

'Generaties en leeftijden zijn geen probleem. Ego's en frustraties des te meer', zo twitterde ze.

Onze partners