Vanhengel hekelt getwitter van collega-politici

01/10/10 om 11:26 - Bijgewerkt om 11:26

Volgens de vicepremier maken de impulsideëen via Twitter het politieke werk onmogelijk.

Ontslagnemend vicepremier Guy Vanhengel (Open VLD) stoort zich mateloos aan het getwitter van collega-politici. Volgens hem wordt er veel te snel gereageerd op beslissingen. Dat geldt volgens hem ook voor de partijtop in het Oosterweeldossier.

Volgens Vanhengel heeft Open VLD-voorzitter Alexander De Croo veel te impulsief gereageerd bij de beslissing om uit de Antwerpse coalitie te stappen nadat de Vlaamse regering de knoop in het Oosterweeldossier had doorgehakt.

Twitter speelde daarbij een rol. 'Dat twitteren stoort me ongelooflijk', zo zei Vanhengel vrijdagochtend op Radio 1. Hij zou het beter vinden als er wat meer 'reflexiteit' zou ingebouwd worden. Volgens de vicepremier wordt er veel te snel gereageerd.

'We moeten dat achterwege laten. Vroeger zei men aan de jongere kinderen: vooraleer je spreekt, moet je zeven keer je tong in je mond omdraaien. Ik zou de Belgische politiek willen aanbevelen dat voor men een twitter stuurt, men 24 uur nadenkt', aldus Vanhengel.

'Want dat zijn impulsideeën die men de wereld instuurt en dan weer aanleiding geven tot commentaar en positioneringen. Zo kan de politiek niet werken'.

Onze partners