‘Vangheluwe vlucht uit schuiloord’

Voormalig bisschop van Brugge Roger Vangheluwe is gevlucht uit zijn schuiloord in Frankrijk. Vangheluwe werd er belaagd door de pers en ook moeder-overste zag hem graag vertrekken.

Roger Vangheluwe is vertrokken uit het klooster van Magdala in het Franse Ferté-Imbault waar hij een omstreden live tv-interview gaf. Dat heeft vtm vernomen uit kerkelijke en bestuurlijke bronnen.

Zaterdag was al duidelijk dat de kloosterleiding niet langer opgezet was met de aanwezigheid van Vangheluwe. De pedofiele bisschop had gezegd dat hij een interview wilde geven om zijn spijt uit te drukken. In het interview was daar niet veel van te merken. Het gesprek lokte in België en ver daarbuiten alleen maar verontwaardigde reacties uit.

Opgelucht

Toen daarop dan ook nog eens een heel mediacircus neerstreek aan het klooster, moet het geduld van moeder-overste opgeraakt zijn. Zaterdag liet ze al verstaan dat ze opgelucht zou zijn als Vangheluwe zou vertrekken. De gevallen bisschop zou overigens al spijt hebben van het interview.

Het nieuwe onderduikadres van Vangheluwe is niet bekend. (EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content