Vande Lanotte ziet een rechtse regering in de maak

11/06/10 om 11:32 - Bijgewerkt om 11:32

Volgens de Senaatslijsttrekker van SP.A zullen N-VA, CD&V en Open VLD er de socialisten alleen maar bijnemen als ze niet anders kunnen.

N-VA, CD&V en Open VLD hebben elkaar gevonden in hun ruk naar rechts. Ze gaan de socialisten er alleen maar bij nemen als de kiezer hen echt geen andere keuze geeft. Dat zegt SP.A-Senaatslijstrekker Johan Vande Lanotte.

Vande Lanotte zegt in De Morgen dat de 'rechtse' partijen de SP.A alleen in de regering zullen toelaten als ze moeten. 'Als ons resultaat zondag hen geen andere keuze geeft'.

Volgens het SP.A-kopstuk wil N-VA-voorzitter Bart De Wever zijn rechterzijde afdekken. 'Hij neemt de concurrentie liever mee aan boord dan dat hij ze de N-VA laat aanvallen vanuit de oppositie', zo zegt hij in de krant.

In De Ochtend op Radio 1 voegde hij eraan toe dat hem tijdens de campagne is opgevallen dat er een grote gelijkenis is tussen Open VLD, CD&V en N-VA.

'Die drie partijen zeggen langzaamaan over alles hetzelfde en ik concludeer dan ook dat de kans dat die drie samen een regering gaan vormen, groot is', aldus Vande Lanotte.

Onze partners