Vande Lanotte stelt deel bilaterale gesprekken uit

17/12/10 om 17:31 - Bijgewerkt om 17:31

Afspraken met vier partijvoorzitters worden verschoven wegens de gezondheidstoestand van zijn moeder.

Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (SP.A) stelt in het kader van zijn nieuwe bilaterale overlegronde gesprekken met vier partijvoorzitters uit wegens de gezondheidstoestand van zijn moeder.

De bemiddelaar startte donderdagavond een nieuwe ronde bilaterale gesprekken met de voorzitters van de zeven partijen die deelnemen aan de onderhandelingen over de staatshervorming.

Hij ontving eerst N-VA-voorzitter Bart De Wever. Het was de bedoeling dat hij in de loop van vrijdag de voorzitters van PS, CDH, CD&V en Ecolo zou ontmoeten en zaterdagvoormiddag die van Groen! en SP.A.

Vande Lanotte sprak vrijdag met PS-voorzitter Elio Di Rupo en CDH-voorzitster Joëlle Milquet, maar de andere gesprekken werden opgeschort nadat de bemiddelaar de boodschap kreeg dat de gezondheidstoestand van zijn moeder minder stabiel is geworden.

De bemiddelaar vertrok naar Ieper en wil tijdens het weekeinde meer bij zijn moeder zijn. Daardoor worden de gesprekken met Wouter Beke (CD&V), Jean-Michel Javaux (Ecolo), Wouter Van Besien (Groen!) en Caroline Gennez (SP.A) uitgesteld. Die zouden nu zondagavond en maandag zijn gepland.

Het is de tweede maal dat Vande Lanotte de communautaire gesprekken onderbreekt wegens de toestand van zijn moeder. Dat gebeurde een eerste maal op 9 december, waarop er op 10, 11 en 12 december niet werd onderhandeld.

Onze partners