Vande Lanotte neemt de draad weer op

20/12/10 om 16:03 - Bijgewerkt om 16:03

De koninklijk bemiddelaar had maandagnamiddag een onderhoud met Ecolo-covoorzitter Jean-Michel Javaux.

Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte heeft maandag zijn bilaterale gesprekken hervat met de voorzitters van de zeven partijen die aan de onderhandelingen over de staatshervorming deelnemen. Hij ontving Ecolo-covoorzitter Jean-Michel Javaux.

Vande Lanotte startte afgelopen donderdag met bilaterales over zowel de financieringswet als over de bevoegheidsoverdrachten, Brussel-Halle-Vilvoorde en de financiering van Brussel.

Donderdagavond sprak hij als eerste met N-VA-voorzitter Bart De Wever en vrijdagochtend met PS-voorzitter Elio Di Rupo en diens CDH-collega Joëlle Milquet. De gesprekken met de voorzitters van CD&V, Ecolo, Groen! en SP.A werden echter verschoven wegens de gezondheidstoestand van de moeder van de bemiddelaar.

Dinsdag gesprek met Groen!, SP.A en CD&V

Tijdens het weekeinde zou de bemiddelaar zijn politieke activiteiten beperkt hebben tot wat technische meetings. Maandag stond een ontmoeting met Jean-Michel Javaux van Ecolo op het programma.

De gesprekken met Wouter Van Besien (Groen!) en Caroline Gennez (SP.A) zijn voor dinsdag gepland. Ook met CD&V-voorzitter Wouter Beke heeft Vande Lanotte dinsdag een gesprek.

Op basis van de nieuwe ronde afzonderlijke gesprekken met de zeven partijvoorzitters wil Vande Lanotte een globale nota uitwerken. Maandag verluidde dat die waarschijnlijk niet zal klaar zijn voor Kerstmis.

Onze partners