Vande Lanotte bezorgt nota maandag aan partijvoorzitters

31/12/10 om 18:53 - Bijgewerkt om 18:53

De koninklijk bemiddelaar heeft zondag de laatste hand gelegd aan zijn onderhandelingsnota.

Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (SP.A) bezorgt zijn onderhandelingsnota in de loop van maandagavond aan de voorzitters van de zeven onderhandelende partijen.

De bemiddelaar toetste zijn ontwerpnota over de staatshervorming vorige week af bij de onderhandelende partijen (N-VA, PS, CD&V, CDH, SP.A, Ecolo en Groen!) tijdens bilaterale ontmoetingen. Zondag legde hij er de laatste hand aan.

Zoals eerder aangekondigd legt Vande Lanotte zijn onderhandelingsnota op maandag 3 januari voor aan de zeven partijen. De tekst zal maandag na vertaling en een definitieve lezing per koerier aan de partijvoorzitters worden bezorgd. Dat gebeurt in de loop van maandagavond.

De bemiddelaar verwacht van hen dat ze tegen woensdag 5 januari laten weten of ze de nota aanvaarden als onderhandelingsbasis. Zondag meldde de omgeving van Vande Lanotte dat zijn tekst niet te nemen of te laten is, maar dat ze wel een evenwicht bevat waarbij alles met elkaar verbonden is.

Eerder raakte bekend dat de nota van Vande Lanotte een brede tekst over de staatshervorming is die zowel over de financieringswet handelt als over de bevoegheidsoverdrachten, Brussel-Halle-Vilvoorde en de financiering van Brussel.

Onze partners