Vande Lanotte bevestigt afspraak op paleis

11/01/11 om 13:10 - Bijgewerkt om 13:10

Mogelijk blijft Vande Lanotte dan toch aan als koninklijk bemiddelaar.

Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (SP.A) bevestigt dat hij ondanks het overlijden van zijn moeder zijn afspraak om 17 uur op het koninklijk paleis gestand doet. Het ziet er naar uit dat Vande Lanotte bemiddelaar blijft, mogelijk in samenwerking met Elio Di Rupo en Bart De Wever.

Vande Lanotte bood vorige week donderdag zijn ontslag als bemiddelaar aan de vorst aan, maar de koning houdt het sindsdien in beraad.

Een geplande afspraak tussen de koning en Vande Lanotte op maandag ging niet door en werd verplaatst naar dinsdag om 17 uur. Ondanks het overlijden van zjjn moeder zal Vande Lanotte die afspraak nakomen.

De vele contacten van Vande Lanotte tijdens de voorbije dagen zouden ertoe geleid hebben dat hij toch als bemiddelaar aanblijft. Maar dat zou gebeuren in nauwe samenwerking met PS-voorzitter Elio Di Rupo en N-VA-voorzitter Bart De Wever, met wie hij maandagnamiddag een lang onderhoud had.

Blijken van medeleven

N-VA-voorzitter Bart De Wever verstuurde dinsdag een mededeling waarin hij Vande Lanotte condoleert met het overlijden van diens moeder. Hierna de letterlijke tekst:

'N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft vanmorgen kennis genomen van het overlijden van de moeder van collega Johan Vande Lanotte. Hij wenst hem en zijn familie zijn innige deelneming en oprecht medeleven met het pijnlijke verlies dat hen nu treft. Bart De Wever wil ook zijn respect betuigen voor het feit dat Johan Vande Lanotte de voorbije weken in moeilijke omstandigheden is blijven doorwerken'.

Ook PS-voorzitter Elio Di Rupo betuigde zijn medeleven. 'Als men zijn moeder verliest, verliest men definitief een groot stuk van zichzelf. Welke leeftijd men ook heeft, men wordt dan wees in een onpeilbaar verdriet', aldus Di Rupo.

Ook CD&V betuigde haar medeleven. Partijvoorzitter Wouter Beke wenst Vande Lanotte en zijn familie veel sterkte in deze dagen van verdriet. 'Tegelijk hebben we een grote waardering voor het feit dat hij zich, ondanks dit verlies, blijft inzetten in de zoektocht naar een communautair akkoord'.

Onze partners