Vanaf maandag moeilijke ochtendspits rond Gent door werken op E17 en E40

27/04/14 om 16:48 - Bijgewerkt om 16:48

Vanaf maandag starten grote werkzaamheden op de E40 van Brussel naar de kust tussen Drongen en Aalter.

Vanaf maandag moeilijke ochtendspits rond Gent door werken op E17 en E40

Een verkeersopstopping op de E40. © BELGA

Dat zal vooral tijdens de spitsuren vertragingen van een half uur of méér veroorzaken tussen Brugge en Gent, zo meldt het Vlaams Verkeersncentrum.

Er wordt tot eind mei gewerkt op de E40 Oostende-Brussel. In de richting van Brussel wordt tussen Aalter en Sint-Denijs-Westrem het wegdek vernieuwd. De werken zijn opgedeeld in verschillende fases.

Tijdens de eerste fase, vanaf maandag tot 9 mei, wordt gewerkt tussen Aalter en Drongen. In beide richtingen zijn slechts twee rijstroken beschikbaar, enkel richting Brussel zijn de rijstroken versmald.

Van 10 mei tot eind mei (tweede fase) wordt gewerkt tussen Drongen en Sint-Denijs-Westrem. In beide richtingen zijn slechts twee rijstroken beschikbaar, enkel richting Brussel zijn de rijstroken versmald.

Sinds afgelopen week ondervindt het verkeer in de regio Gent ook al hinder door de werken op de E17 bij Gentbrugge. Files manifesteren zich daar vooral op de E17 tussen Deinze en Gentbrugge in de richting van Antwerpen en op de E40 bij het knooppunt Zwijnaarde. Ook de lokale wegen ten zuiden van Gent krijgen hierdoor meer verkeer dan normaal te slikken.

Het Verkeerscentrum waarschuwt ervoor dat de combinatie van beide werven, ook al zijn ze kilometers van elkaar verwijderd, belangrijke vertragingen zal opleveren voor de weggebruikers in de regio Gent en op de E40 voor de pendelaars tussen het westen en het centrum van het land. (Belga/TE)

Vlaams Verkeerscentrum

Lees meer over:

Onze partners