Vanackere: 'Volledige steun voor Di Rupo, maar best focussen op palmares regering'

08/01/13 om 09:48 - Bijgewerkt om 09:48

Steven Vanackere heeft zijn "volledige steun" uitgesproken voor premier Elio Di Rupo. Toch roept ook hij op om voortaan vooral de resultaten van de eigen regering in de verf te zetten.

Vanackere: 'Volledige steun voor Di Rupo, maar best focussen op palmares regering'

© Belga

CD&V-vicepremier Steven Vanackere heeft op de RTBF-radio zijn "volledige steun" uitgesproken voor premier Elio Di Rupo (PS). Toch roept ook hij op om voortaan vooral de resultaten van de eigen regering in de verf te zetten.

Door N-VA een "gevaarlijke partij" te noemen, haalde premier Elio Di Rupo zich de kritiek op de hals van de Vlaamse regeringspartijen CD&V en Open Vld. "Van een eerste minister verwacht ik eerst en vooral dat hij het werk van zijn regering verdedigt en zich onthoudt van aanvallen op anderen", zo liet CD&V-voorzitter Wouter Beke optekenen.

CD&V-vicepremier Steven Vanackere is wat voorzichtiger, maar zegt uiteindelijk toch min of meer hetzelfde als zijn voorzitter. "Elio Di Rupo heeft mijn volledige vertrouwen. Elke eerste minister drukt zich uit zoals hij zich wil uitdrukken", aldus Vanackere op de RTBF-radio.

Rekening houdend met de separatistische logica van de N-VA is de uitspraak ook niet zo onlogisch, meent Vanackere. "Als hij het tegenovergestelde had gezegd, zou dat pas vreemd geweest zijn", klonk het.

Toch zou het volgens Vanackere geen slecht idee zijn om "na te denken over het nut van de uitspraken. Laat ons het over onze eigen resultaten hebben", aldus Vanackere, die verwijst naar het palmares van de federale regering: BHV, de hervormingen in de pensioenen en de arbeidsmarkt, de dalende interestvoet, enz... (Belga/SD)


Onze partners