Vanackere persoonlijk gekwetst door aanvallen over ACW

© Belga

Minister van Financiën Steven Vanackere zegt enorm ontgoocheld en persoonlijk gekwetst te zijn over de aanvallen die hij te verwerken krijgt over het ACW.

Minister van Financiën en CD&V-vicepremier Steven Vanackere zegt enorm ontgoocheld en persoonlijk gekwetst te zijn over de aanvallen die hij te verwerken krijgt over het ACW en de winst die de christelijke arbeidersbeweging via winstbewijzen maakt in Belfius.

Het ACW kwam de voorbije dagen onder vuur te liggen nadat bekend raakte dat een deel van de winst van Belfius terug naar de beweging stroomt via de zogenaamde winstbewijzen. En dat terwijl de overheid miljarden op tafel legde om Dexia te redden en voor Arco, de coöperatieve pijler van het ACW, een beschermingsregeling uitwerkte die goed is voor 1,5 miljard euro. Daarbij worden de ACW-politici bij de CD&V, onder wie Vanackere, met de vinger gewezen.

Nooit gesproken over winstbewijzen

De vicepremier zegt ontgoocheld en persoonlijk gekwetst te zijn door het amalgaam dat volgens hem wordt gemaakt van heel het dossier. “Graaicultuur, onder één hoedje spelen, … Het is bijzonder laag om dat te beweren”, stelt Vanackere.

Hij benadrukt dat in het politiek comité van het ACW nooit met één woord is gerept over winstbewijzen. Ik had daar tot voor kort nog nooit over gehoord, beweert de CD&V’er, die eraan toevoegt dat in het comité wordt geluisterd naar elkaar en wordt gesproken over concrete politieke maatregelen zoals een rechtvaardige fiscaliteit, gelijke kansen of de strijd voor een rechtvaardige samenleving.

Op de vraag wat er met de winstbewijzen gaat gebeuren, reageert Vanackere verontwaardigd. “Wat wil je dat ik daar over zeg? (…) Denk je dat ik tijd heb om me met winstbewijzen bezig te houden? Dat zullen de mensen van het ACW zelf doen. Zij zullen zelf uitmaken wat ze nodig vinden“. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content