Vanackere hoopt op meer ambitie bij hervorming Brussel

21/09/11 om 07:52 - Bijgewerkt om 07:52

CD&V-vicepremier Steven Vanackere reageert voorzichtig optimistisch op het voorakkoord met interne hervormingen voor Brussel. "Een stap in de goede richting".

Vanackere hoopt op meer ambitie bij hervorming Brussel

© Belga

Vanackere vindt dat in de toekomst "nog wel wat meer ambitie aan de dag gelegd mag worden". "De overheveling van bevoegdheden naar het gewest had nog wat meer gemogen," zei hij in het VRT-radioprogramma De Ochtend.

Gouverneur

De vereenvoudiging van de Brusselse instelling werd door de partijvoorzitters aan een werkgroep toevertrouwd. Die bereikte dinsdagavond een akkoord. Zo raakten de experts het onder meer eens over de afschaffing van de Brusselse gouverneur, de regionalisering van de veiligheidscoördinatie en een vereenvoudiging van de stedenbouwkundige

procedures.

Verlanglijstje

"Een stap in de goede richting", oordeelt Brusselaar Vanackere vanuit de VS. Hij kon de teksten nog niet grondig bestuderen, maar vermoedt toch dat de uitbreiding van de gewestbevoegdheden "nog wat meer had gemogen". Al voegt hij daar meteen aan toe dat een fusie van de negentien Brusselse gemeenten nooit op zijn verlanglijstje stond. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners