Vanackere: 'Frustrerend dat collega's liever in media komen, dan zaken op te lossen'

08/05/12 om 08:24 - Bijgewerkt om 08:24

Minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) vindt het 'enorm frustrerend dat sommige mensen liever enkele seconden in de media komen, dan dat ze zaken oplossen'

Vanackere: 'Frustrerend dat collega's liever in media komen, dan zaken op te lossen'

© Belga

In De Ochtend op Radio 1 was minister van Financiën Steven Vanackere scherp voor babbelzieke collega's. Collega vicepremier en minister van Pensioenen Vincent Van Quickenborne (Open VLD) verklaarde dat het kernkabinet een princiepsakkoord had rond de aanstelling van Karel De Boeck als CEO van Dexia.

Het klonk dat diens loon nog niet vaststaat, en dat de onderhandelingen nog lopen met De Boeck en de Fransen. De regering zou wel al een loon in gedachten hebben: 600.000 euro, evenveel als wat de CEO van Belfius vangt.

Discretie

Dat Van Quickenborne dat allemaal op de straatstenen gooide, kan Vanackere niet smaken - ook al noemde hij minister 'Q' niet bij naam. Vanackere wil discretie omdat er nog moet rond de onderhandelingstafel gezeten worden met de Fransen. Hij vindt het "niet verstandig te doen alsof je in de Wetstraat 16 beslissingen kan nemen in aangelegenheden die ook afspraken met de Fransen vergen".

Het is wat Vanackere betreft cruciaal "alles niet meteen op het marktplein" te gooien.

Verantwoordelijkheid

"Eén van de grote ziekten in de politiek is dat wie verantwoordelijkheid neemt, dat niet in alle verantwoordelijkheid kan," zei hij in De Ochtend. En nog: "Het is enorm frustrerend om te zien dat sommige mensen het belangrijker schijnen te vinden enkele seconden in de media te komen, dan de zaken op te lossen." (SD)

Onze partners