Van Rossem keert terug naar politiek en mikt op 8 procent

30/03/13 om 16:26 - Bijgewerkt om 16:25

Enfant terrible Jean-Pierre Van Rossem neemt in 2014 opnieuw deel aan de verkiezingen. Van Rossem mikt met ROSSEM op zo'n 8 procent van de stemmen.

Van Rossem keert terug naar politiek en mikt op 8 procent

© Belga

Jean-Pierre Van Rossem wil er in 2014 opnieuw staan voor de verkiezingen -zo'n 20 jaar geleden nam hij ook al eens deel- en stelde zijn economisch programma alvast voor in zijn woonplaats in Hoegaarden. ROSSEM komt op bij de Vlaamse, de federale en de Europese verkiezingen en hoopt daarbij 8 tot 9 procent te kunnen halen.

Van Rossem nam met dezelfde partij in 1991 deel aan de verkiezingen en haalde toen drie Kamerzetels en één Senaatszetel binnen. In de jaren daarna viel de partij uit elkaar door interne meningsverschillen. Van Rossem kwam eerder al in aanraking met het gerecht, onder meer omwille van valsheid in geschrifte.

Vorig jaar kondigde oprichter Jean-Pierre Van Rossem aan te zullen deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen, maar zijn partij raakte niet tijdig klaar. In het voorjaar van 2014 wil de flamboyante - en meermaals veroordeelde - econoom deelnemen aan alle verkiezingen die dan georganiseerd worden.

"Programma is volledig wetenschappelijk onderbouwd"

"De kern van mijn programma is economisch en volledig wetenschappelijk onderbouwd", zegt de voorzitter zaterdag. Van Rossem wil de crisis te lijf gaan met onder meer een vlaktaks van 20 procent voor vennootschappen en een btw-verlaging tot 19 procent voor duurzame goederen.

Speerpunt van het programma is de oprichting van een sociale holding, die elk jaar 50.000 sociale woningen moet bouwen, gefinancierd met geld van de middelgrote spaarder. "Het spaargeld wordt geactiveerd, mensen hebben toegang tot een betaalbare energiezuinige woning en er worden duizenden arbeidsplaatsen gecreëerd", vat Van Rossem samen.

De zestiger, die nog geen grote namen kon strikken voor zijn lijsten en daar naar eigen zeggen ook niet naar hengelt, heeft er vertrouwen in volgend jaar de kiesdrempel te halen. (Belga/EA)

Onze partners