Van Rompuy kapittelt Magnette in TerZake en verdwijnt uit de ether

13/01/12 om 21:50 - Bijgewerkt om 21:50

Herman Van Rompuy, heeft in de speciale uitzending van Terzake op zijn beurt PS-minister Paul Magnette gekapitteld. Luttele momenten later verdween de live-uitzending plots uit de ether.

Van Rompuy kapittelt Magnette in TerZake en verdwijnt uit de ether

"Ik begrijp het niet", reageerde Van Rompuy op de uithaal van Magnette naar de Europese Commissie. Hij wees er op dat de PS-minister als academicus nochtans zeer vertrouwd is met de Europese instellingen.

Ook herinnerde Van Rompuy eraan dat de vorige Belgische regering, inclusief de PS, het versterkt budgettair toezicht op de lidstaten heeft goedgekeurd en dat Magnette's partijgenoot, premier Elio Di Rupo, zeer actief was op de laatste Europese top.

Van Rompuy verdedigde ook de besparingskoers die Europa momenteel aanhoudt. Hij stelde dat België ook zonder Europees toezicht "geen andere keuze" zou hebben dan te besparen.

Technisch probleem

Even later werd het onderhoud met de voorzitter van de Europese Raad, het slotstuk van een special over het tienjarige bestaan van de euromunten en -biljetten, plots en definitief onderbroken door een technisch probleem, tot groot jolijt van de Twittergemeenschap die het programma volgde.

Het signaal vanuit de Brusselse Beurs werd blijkbaar abrupt onderbroken, zegt Bjorn Verdoodt van de VRT-persdienst. De reden voor de onderbreking is voorlopig onduidelijk. "De eindredacteur had wel snel door dat er niet meteen een snelle oplossing voorhanden was en besliste geen pancarte 'even geduld' te plaatsen, maar om meteen over te schakelen naar de normale programmering."

De VRT wil zich uitdrukkelijk excuseren tegenover Herman Van Rompuy en de kijkers. De uitzending van deze "Terzake Extra" werd opgenomen en wordt zondagavond om 20.50 uur integraal heruitgezonden. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners