Van Quickenborne reikt De Clerck de hand bij eedaflegging

22/12/12 om 14:20 - Bijgewerkt om 14:20

Nadat hij de eed had afgelegd als burgemeester, kwam Van Quickenborne nog eens terug op zijn schorsing als raadslid

Van Quickenborne reikt De Clerck de hand bij eedaflegging

© Belga

Vincent Van Quickenborne (Open VLD) heeft de eed afgelegd als burgemeester van Kortrijk. De nieuwe burgemeester was opvallend mild na de sanctie van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen na een klacht van CD&V en Groen.

Na een individueel gesprek bij provinciegouverneur Carl Decaluwé dat bijna een uur duurde, kwam Van Quickenborne nog eens terug op zijn maand schorsing als raadslid, wegens te grote verkiezingsaffiches nabij kieslokalen.

"Ik ben al sinds 15 oktober keihard aan het werken met de stadscoalitie, dus van een valse start kun je niet spreken. Het enige dat verandert, is dat ik vervangen zal worden de eerste weken."

Wie dat wordt, wordt binnenkort door de stadscoalitie gemeld.

De nieuwe burgemeester die op 2 februari, een maand na de installatie van de gemeenteraad, zijn functie volledig zal opnemen, was mild voor de oppositie die aanstuurde op nieuwe verkiezingen. Van Quickenborne: "Nu is het de moment om terug 'on speaking terms' te komen. Ik reik Stefaan De Clerck de hand want we zullen elkaar nodig hebben bij het verdedigen van enkele grote dossiers."

Onze partners