Van Quickenborne presenteert 'zijn 100 werken' voor Kortrijk

27/09/12 om 16:53 - Bijgewerkt om 16:53

Vicepremier Vincent Van Quickenborne zet met "De 100 Werken voor Kortrijk" zijn kandidatuur voor het burgemeesterschap kracht bij.

Van Quickenborne presenteert 'zijn 100 werken' voor Kortrijk

© Belga

Federaal vicepremier Vincent Van Quickenborne (Open VLD) zet met het programma "De 100 Werken voor Kortrijk" zijn kandidatuur voor het burgemeesterschap kracht bij. Van Quickenborne lichtte donderdag samen met de jonge Arne Vandendriessche en schepen Wout Maddens de prioritaire punten toe.

"We hebben het meest concrete programma van allemaal", maakt de huidige minister van Pensioenen zich sterk. Als Van Quickenborne de eerste niet-katholieke burgemeester van Kortrijk in 150 jaar wordt, dan wil hij 100 werken uitvoeren. "We hebben het al gedaan, dus waarom zouden we het niet opnieuw kunnen doen. Alle voorstellen zijn haalbaar en vooraal betaalbaar", meent Van Quickenborne.

Veiligheid

Een van de belangrijkste thema's is veiligheid. Camera's met nummerplaatherkenning staan bovenaan de lijst en zijn een conditio sine qua non voor mogelijke coalitiepartners. Open VLD wil ook werken aan de leefbaarheid van de centrumstad, met onder meer het creëren en uitbreiden van stadsparken, het uitbouwen van een "Kortrijkse graslei" aan de Leieboorden en het laten bloeien van de Sinksenfeesten tot een echt stadsfestival, dit alles in overleg met de burger.

'10 miljoen euro wegwerken met besparen, niet belasten'

Om de Kortrijkzaan te betrekken in het verhaal trekt het team momenteel rond met de tien belangrijkste punten van het programma. "We willen geen grote beloftes maken die we niet kunnen nakomen. Niet vergeten dat we beginnen met een tekort van 10 miljoen euro op jaarbasis. Een tekort dat we gaan wegwerken met besparingen en niet met nieuwe belastingen", aldus Van Quickenborne. (Belga/SD)

Onze partners