Van Quickenborne is geen kandidaat-voorzitter

Vincent Van Quickenborne © Belga

Vincent Van Quickenborne, voormalig vicepremier en huidig burgemeester van Kortrijk, is geen kandidaat-voorzitter van Open Vld.

“Ik hoop dat er meerdere kandidaten gaan zijn, dat houdt een partij scherp”, zei Van Quickenborne op Radio 1. “Ikzelf zal geen kandidaat zijn.”

De West-Vlaming is naar eigen zeggen tevreden met het vernieuwingstraject dat is ingezet door voorzitster Gwendolyn Rutten en hoopt dat dat wordt voortgezet. “De tweede reden is dat ik mij heb geëngageerd als voltijds burgemeester voor de stad, het is zeer moeilijk om het voorzitterschap te combineren met het burgemeesterschap van een centrumstad.”

Jonge mensen

Toch hoopt Van Quickenborne dat er meerdere kandidaten zullen opstaan. “We gaan niet zomaar omwille van het establishment mensen gaan steunen, mensen moeten met een project komen en dat zal dan worden beoordeeld. Ik hoop dat er jonge mensen opstaan die een ander profiel hebben en ook bepaalde plannen hebben.”

Er zijn voorlopig geen officiële uitdagers voor voorzitster Gwendolyn Rutten. Die kondigde vorige week aan de verkiezing op vraag van het partijbestuur te vervroegen. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content