Van Peel verrast door SP.A-handtekeningen

14/11/12 om 09:42 - Bijgewerkt om 09:42

Havenschepen en Antwerps CD&V-kopstuk Marc Van Peel had niet verwacht dat de SP.A bereid zou zijn om de nodige handtekeningen te leveren voor CD&V-schepenen.

Van Peel verrast door SP.A-handtekeningen

© Belga

Van Peel is ook verrast over de houding van de SP.A en het feit dat Robert Voorhamme de Stadslijst zonder overleg opblies. Van Peel herinnerde in De Ochtend op Radio 1 eraan dat hij vanaf dag één na de verkiezingen verklaard had dat hij oppositie niet zag zitten. Hij had de SP.A toen ook gewaarschuwd dat de partij boven haar gewicht speelde door de aankondiging dat de Stadslijst niet zonder Groen in een coalitie zou stappen.

'Geen rechtse coalitie'

"Tot gisteren heb ik iedereen proberen te overtuigen dat een coalitie van N-VA en de Stadslijst de beste oplossing was voor Antwerpen", aldus nog Marc Van Peel.

Een coalitie tussen N-VA en CD&V is geen rechtse coalitie, CD&V is een centrumpartij, benadrukte Marc Van Peel. Hij wees erop dat hij eerder reeds gezegd had heel wat bedenkingen te hebben over de formateursnota van Bart De Wever, vooral op sociaal vlak. (Belga/TE)

Onze partners