Van fraude verdachte belastingcontroleur schreef mee aan regeerakkoord

17/11/12 om 08:50 - Bijgewerkt om 08:50

Een belastingcontroleur die mogelijk zelf sjoemelde met zijn aangifte, schreef vorig jaar als fiscaal expert voor de PS mee aan het regeerakkoord van de regering-Di Rupo.

Van fraude verdachte belastingcontroleur schreef mee aan regeerakkoord

© Belga

Een belastingcontroleur die mogelijk zelf sjoemelde met zijn aangifte, schreef vorig jaar als fiscaal expert voor de PS mee aan het regeerakkoord van de regering-Di Rupo. Hij leverde vooral expertise in verband met antifraudemaatregelen, zo staat in Het Laatste Nieuws en La Libre Belgique.

Volgens een auditrapport van de federale overheidsdienst zou de man de kosten van een verbouwing van zijn huis tot gastenkamers ingebracht hebben op een manier die hem meer fiscaal voordeel opleverde. Ook zou hij de inkomsten uit dat bijberoep nooit hebben aangegeven.

Hij kon ongestraft zijn gang gaan, omdat hij zijn eigen aangifte controleerde, aldus de kranten. Er loopt een intern onderzoek. De man zelf ontkent alles en dient een klacht in voor laster en eerroof tegen de auteurs van de audit. "Hij blijft onze fiscaal expert zolang niet onomstotelijk bewezen is dat hij fraude heeft gepleegd", zegt een woordvoerster van de PS. (Belga/INM)

Onze partners