'Van Den Driessche deed aan kerstshopping' (Patrick Moenaert)

26/12/11 om 19:01 - Bijgewerkt om 19:01

Brugs burgemeester Patrick Moenaert verwijt voormalig CD&V-senator Pol Van Den Driessche aan 'kerstshopping' te hebben gedaan. 'Van Den Driessche had meerdere ijzers in het vuur', aldus Moenaert.

'Van Den Driessche deed aan kerstshopping' (Patrick Moenaert)

© Belga

De overstap van oud-journalist en voormalig CD&V-senator Pol Van Den Driessche naar N-VA was volgens Brugs burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) niet diens enige ijzer in het vuur. "Van Den Driessche onderhandelde al een hele tijd met ons, ook met tussenkomsten vanuit Brussel", zei Moenaert maandag aan VT4. Brugs CD&V-voorzitter Minou Esquenet ontkent echter categoriek elk formeel gesprek. Wel hoopte Van Den Driessche volgens haar op het West-Vlaamse gouverneurschap. In het VT4-programma 'Vlaanderen vandaag' verweet Moenaert Van Den Driessche aan "kerstshopping" te doen. "Hij kijkt wat we aanbieden en gaat daarmee dan naar de andere partij. Dat hij overloopt, is nog niet het belangrijkste. Maar het is het opbod dat mij stoort. Hij dreef een soort handel. Wij delen geen postjes uit voor de verkiezingen", hekelde de Brugse burgemeester.

Zijn afdelingsvoorzitter Esquenet ontkent echter met klem dat ze met Van Den Driessche ooit formeel onderhandeld heeft. "En die onderhandelingen voer ik, en niemand anders." Wel had de oud-CD&V'er te kennen gegeven dat hij zijn carrière een nieuwe wending wilde geven.

Volgens Esquenet heeft Van Den Driessche wel op meerdere postjes gewed. Zo was hij volgens haar kandidaat om gouverneur te worden van West-Vlaanderen, een post die door het vicepremierschap voor Steven Vanackere uiteindelijk naar Vlaams parlementslid Carl Decaluwé ging. (Belga/INM)

Onze partners