Van Campenhout praat met N-VA

17/06/10 om 11:32 - Bijgewerkt om 11:32

Hij zou denken aan een centrum-rechts front bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012.

De Antwerpse schepen Ludo Van Campenhout (Open VLD) praat met N-VA over samenwerking. Volgens Gazet van Antwerpen had hij woensdagavond een gesprek op het kabinet van Vlaams minister Philippe Muyters (N-VA).

Het eerste contact zou dateren vanna de lijstvorming voor de voorbije verkiezingen. Van Campenhout wilde de Kamerlijst van Open VLD in Antwerpen duwen, maar die plaats ging naar Dirk Van Mechelen.

Van Campenhout zag daarin wraak voor zijn afwijzing van de Lange Wapperbrug. Open VLD bood hem nog de vierde plaats aan, maar hij weigerde en verloor zijn zetel in de Kamer.

Centrum-rechts front

De Antwerpse schepen zegt naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen een clash tussen huidig burgemeester Patrick Janssens (SP.A) en Bart De Wever (N-VA) te verwachten en wil vermijden dat Open VLD in die strijd 'tussen twee stoelen' voelt.

Daarom zou hij gesprekken voeren met de N-VA om in 2012 als een centrum-rechts front naar de gemeenteraadsverkiezingen te trekken. De Antwerpse coalitie bestaat momenteel uit SP.A-CD&V/N-VA en Open VLD.

Vlaams parlementslid Annick De Ridder zegt volgens Gazet van Antwerpen in een reactie dat samenwerking van Open VLD in Antwerpen met wie dan ook niet aan de orde is en op geen enkele manier intern besproken.

Onze partners