"Van Campenhout inhoudelijk ver buiten partij"

24/09/10 om 08:56 - Bijgewerkt om 08:56

"Ludo Van Campenhout zet zich de facto uit de partij", zegt Open VLD-voorzitter Alexander De Croo.

"Van Campenhout inhoudelijk ver buiten partij"

© Belga

Zoals bekend koos de Vlaamse regering woensdag in het Oosterweeldossier voor een cut&cover-tunnel. Uit protest tegen de beslissing om de stad en de Haven voor de meerkost van die keuze te laten opdraaien, stappen de Antwerpse liberalen uit de meerderheid, al klonk schepen Luc Bungeneers donderdagavond echter minder affirmatief.

"Mocht burgemeester Patrick Janssens beslissen dat de Vlaamse regering de kost helemaal op zich moet nemen, dan hebben we een andere discussie", reageert Open VLD-voorzitter Alexander De Croo op Radio 1. Hij voegt er evenwel aan toe zich niet te kunnen inbeelden dat Janssens na zo'n "duur bevochten beslissing" 180 graden zou draaien. "Het is een heel hypothetische en theoretische kier", dixit De Croo.

Van Campenhout

Donderdagavond zei Ludo Van Campenhout niet te willen opstappen als schepen. Hij stemde binnen het stadsbestuur in met de keuze voor de tunnel en meent dat de leden zich moeten uitspreken over een vertrek uit de Antwerpse meerderheid. Volgens De Croo gaat het om een beslissing van het Antwerpse bestuur die zeer breed gedragen is. Hij hoopt op een gesprek met Van Campenhout, maar benadrukt dat, als Van Campenhout die beslissing niet volgt, hij de facto geen deel meer is van Open VLD Antwerpen.

Onze partners