Van Biesen boos over eedaflegging Vanhengel

06/07/10 om 11:26 - Bijgewerkt om 11:26

De twee Open VLD'ers bekvechten over een zetel in de Kamer.

De 150 leden van de nieuw samengestelde Kamer leggen dinsdag de eed af. Onder hen ook ontslagnemend minister van Begroting Guy Vanhengel (Open VLD). Volgens zijn partijgenoot Luk Van Biesen is dat tegen de afspraak.

Van Biesen had erop gerekend dat hij als eerste opvolger in de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde weer naar de Kamer zou kunnen als Vanhengel na zijn federale ministerambt terug zou keren naar de Brusselse regering. Die had hij verlaten om deel te gaan uitmaken van de federale regering.

Maar Vanhengel legt toch de eed af in de Kamer. Hij ontkent dat er afspraken met Van Biesen zijn gemaakt en wijst erop dat zijn plaats als communutair specialist bij Open VLD in de Kamer is. Vanhengel schermt ook met zijn goede uitslag als lijsttrekker in B-H-V op 13 juni.

Van Biesen, die met lege handen achter blijft en het einde van zijn politieke carrière vreest, houdt echter vol dat er wel afspraken zijn gemaakt met Vanhengel.

In De Ochtend op Radio 1 zei hij dinsdag dat Vanhengel altijd een goede vriend was en een mens altijd hoopt dat afspraken worden nagekomen. 'Maar dat is nu niet het geval.' "Maar ik kan tenminste nog elke dag rustig in de spiegel kijken'.

Onze partners