Van Besien haalt zwaar uit naar N-VA

21/01/12 om 17:17 - Bijgewerkt om 17:17

Wouter Van Besien (Groen) heeft zwaar uitgehaald naar N-VA. 'Federaal wil de partij niet besturen, op Vlaams niveau kan ze het niet.'

"De voorbije maanden is wel duidelijk geworden dat de N-VA helemaal geen beleidspartij is", aldus Van Besien in De Ochtend op Radio 1. "Op federaal vlak wil de partij niet besturen, op Vlaams niveau kan de N-VA het niet."

Mailgate

De harde uitspraken komen er onder meer na de commotie rond enkele mails van het kabinet van Vlaams minister van Begroting Philippe Muyters. In een mail over de belasting op de inschrijving van nieuwe voertuigen (BIV) legt een medewerker de schuld voor een vertraging bij de oppositie. In een andere mail schrijft iemand dat Muyters "gelogen" heeft over de begroting van 2009.

Beleid

De mails op zich zijn volgens Van Besien niet zozeer het probleem. "Maar het maakt twee zaken duidelijk: dat Muyters zijn bevoegdheden niet onder controle heeft en dat hij de neiging heeft om zaken van zich af te schuiven. De N-VA verwijt ons dat we het niet over de inhoud hebben, maar het beleid van Muyters is net het grootste probleem", fulmineert Van Besien.

"Bovendien zet Muyters als minister van Begroting de schulden buiten de balans. Vlaanderen doet dus aan schuldopbouw zonder dat het zichtbaar is. Muyters zal de Vlamingen geld kosten." (Belga/EE)

Onze partners