Valse Vlaams Belang-affiches in Gent en Antwerpen

18/07/12 om 12:03 - Bijgewerkt om 12:03

Op valse Vlaams Belang-affiches is het Lam Gods zwartegemaakt en vergezeld van de oude VB-slogan: 'Blijf van ons land!'.

Valse Vlaams Belang-affiches in Gent en Antwerpen

© Simon Demeulemeester

In Antwerpen en Gent duiken sinds valse affiches van het Vlaams Belang op. De professionele druk toont een parodie op het Lam Gods met daaronder de oude VB-slogan 'Blijf van ons land'. De partij heeft geen idee wie achter de campagne zit.

De affiche toont een close-up van het Lam Gods, waarbij het dier in kwestie zwart werd gemaakt. Bovenaan staat het logo van de partij en de website, en onderaan de slogan 'Blijf van ons land! Asielbedriegers, criminele vreemdelingen, illegalen, islamradicalen, immigratie-profitariaat'.

Een verantwoordelijk uitgever wordt niet vermeld. De affiches werden al op drie plaatsen gespot door de partij, in de binnenstad, maar ook in districten als Ekeren. Ook in Gent, in de nabijheid van het Citadelpark, duiken de affiches op (foto).

Filip Dewinter: 'Wij riskeren boete voor overlast'

De drukwerken werden geplakt op informatieborden. Filip Dewinter van Vlaams Belang heeft naar eigen zeggen geen idee wie achter het initiatief zit. Het is ook niet duidelijk of de initiatiefnemer de partij wil steunen of ze juist te kijk wil zetten.

"Ik ga uit van het laatste", zegt Dewinter. "Volgens mij is de bewuste 'asielbedrieger' geportretteerd als zwart schaap dat door ons wordt geviseerd." De partij gaat klacht neerleggen. "Anders riskeren we te worden beboet wegens overlast", besluit Dewinter. (Belga/SD)


Onze partners