Vakbondsleider ACOD Spoor: 'Dit overtreft mijn stoutste dromen'

30/06/14 om 18:40 - Bijgewerkt om 18:40

Jean Pierre Goossens, voorzitter van de Vlaamse tak van de socialistische vakbond ACOD Spoor, reageert zeer tevreden op de spoorstaking waartoe zijn vakbond had opgeroepen. "Dit overtreft mijn stoutste dromen", zegt Goossens.

Vakbondsleider ACOD Spoor: 'Dit overtreft mijn stoutste dromen'

© Belga

"Ik ben verbaasd dat onze actie zoveel weerslag heeft gehad op het treinverkeer. Ik dacht dat er genoeg personeel zou zijn om een minimale dienstverlening te garanderen, aangezien we slechts 48 procent van de NMBS-werknemers vertegenwoordigen", reageert Goossens.

Dat er berichten opdoken dat personeelsleden verhinderd werden om te werken, verbaast Goossens. "Het is niet-gebruikelijk, en zeker niet in Vlaanderen, dat mensen niet kunnen werken."

Signaal begrepen

Volgens de ACOD-voorman zal de directie het signaal van het stakende personeel nu wel begrepen hebben. "Op 3 juli zitten we opnieuw samen met het sturingscomité, dan zullen we zien of er effectief iets zal veranderen."

Goossens is er zich van bewust dat de staking niet ten goede zal komen aan het imago van de ACOD. "Daar heb ik altijd schrik voor. Maar we zouden geen vakbond waardig zijn, als ik niet zou luisteren naar mijn leden", besluit Goossens.

De stakers klagen het personeelsgebrek en de trage aanwervingspolitiek bij NMBS aan waardoor de personeelsleden niet al hun recuperatie- en vakantiedagen kunnen opnemen. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners