Vakbonden Samusocial benadrukken ’toewijding en professionalisme’ bij het personeel

Samusocial © Belga

De vakbonden bij de daklozenorganisatie willen voorkomen dat de schandalen waar het bestuur in betrokken raakte op een hoop zou worden gegooid met het dagelijks werk van de personeelsleden.

De onthullingen over vergoedingen bij Samusocial mogen niet op een hoopje worden gegooid met het werk dat het personeel bij de daklozenorganisatie verricht. Die oproep lanceert de socialistische bediendebond BBTK bij Samusocial maandag. ‘We blijven onze hulp aan daklozen van ganser harte en met vastberadenheid voortzetten’, schrijven de vakbondsmensen in een brief aan het personeel.

De syndicale delegatie neemt akte van het ontslag van de raad van bestuur, net als van de beslissing om de vzw over te dragen naar het Brussels gewest. Dat gebeurde na de onthullingen die bij de organisatie werden uitgekeerd. Die leidden vorige week tot het ontslag van Brussels burgemeester Yvan Mayeur.

‘Wij, het personeel van Samusocial, benadrukken dat onze opdrachten elke dag werden vervuld. Dat zal ook zo blijven, met dezelfde toewijding en hetzelfde professionalisme’, verzekert het BBTK maandag. ‘In geen enkel geval zullen we toestaan dat een amalgaam wordt gemaakt tussen de feiten die werden gepleegd en/of ingedekt door de bestuurders, zoals de media schrijven, en het voltallige personeel van Samusocial.’

De vakbond ‘betreurt’ de moeilijkheden die een en ander teweegbrengt en die het personeel ondervindt op het terrein. ‘We blijven onze hulp aan daklozen vastberaden voortzetten. Ondanks deze mediastorm hopen we het vertrouwen van iedereen – partners, media en vooral de Brusselaars en begunstigden – te herwinnen.’

Partner Content