Vakbonden: 'Directie Mediahuis schoffeert personeel'

12/02/14 om 15:53 - Bijgewerkt om 15:53

De vakbonden zijn niet te spreken over het verloop van de onderhandelingen over de ontslagen bij Mediahuis en beraden zich over acties.

Vakbonden: 'Directie Mediahuis schoffeert personeel'

Het Mediahuis, een fusie van Corelio en Concentra. © BELGA

De vakbondsafgevaardigden van Mediahuis vinden dat de onderneming haar werknemers flink schoffeert. Dat melden de vakbonden. Mediahuis is de uitgever van de kranten De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Belang van Limburg. De bonden beraden zich over acties.

De vakbonden roepen de werknemers van Mediahuis op om zich in de drie vestigingen uit te spreken over het verdere verloop van het sociaal overleg in het kader van de wet-Renault. "Aanleiding is het bericht van de directie dat ze eenzijdig en in tegenspraak met dinsdag gemaakte afspraken fase 1 van de procedure wil afsluiten", luidt het in een persbericht van de vakbonden.

Het optreden van de directie leidt tot ontgoocheling, benadrukken de vakbonden. De onderhandelaars zijn teleurgesteld over de manier waarop de gesprekken verlopen én over de uitkomst van het "overleg".

"Volgens de directie moeten bij Mediahuis nog altijd 192,6 voltijdse equivalenten sneuvelen. Op geen enkel moment toonde de directie ook maar enig begrip voor de stevige argumenten van de werknemersdelegatie", aldus de bonden. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners