Vader en kinderen in levensgevaar, moeder komt om bij brand

25/12/11 om 18:10 - Bijgewerkt om 18:10

Na de brand in Vilvoorde vechten de vader en de twee kinderen nog altijd voor hun leven. De moeder van de kinderen is overleden.

Bij een brand in een appartementsgebouw in de Parkstraat in Vilvoorde is een vrouw van 25 jaar oud om het leven gekomen. De 27-jarige vader van hetzelfde gezin en twee kinderen van twee jaar en anderhalve maand werden in kritieke toestand naar ziekenhuizen in Leuven en Brussel overgebracht. Ze vechten er nog steeds voor hun leven.

"De brand is ontstaan in een appartement op de eerste verdieping," zegt een woordvoerder van de brandweer van Vilvoorde. "Het gezin, dat op de tweede verdieping woont, is compleet verrast geweest door de uitslaande vlammen en rookontwikkeling en is er niet in geslaagd via de trappen naar buiten te vluchten. De vrouw en de man zijn vervolgens zwaar verbrand vanop het terras naar beneden gesprongen. De vrouw stierf ter plaatse, de man verkeerde in kritieke toestand."

"In het gebouw hebben we vervolgens een tweejarig kind op het terras aangetroffen en de baby in de living. Ook zij waren allebei zeer zwaar verbrand en in kritieke toestand", aldus de woordvoerder.

Op het ogenblik van de brand was er niemand aanwezig in het appartement op de eerste verdieping. "De bewoners waren naar een feestje in de buurt. Uit de eerste bevindingen van de deskundige die door het Brussels parket werd aangesteld blijkt dat kwaad opzet alleszins moet worden uitgesloten. Over de oorzaak van de brand is er evenwel nog geen duidelijkheid. We vermoeden dat de brand ontstaan is in de frigo", aldus de Vilvoordse brandweerman. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners