Usurperende bevoegdheden: lijst Chastel goedgekeurd door regering

21/03/12 om 21:50 - Bijgewerkt om 21:50

De lijst rond de usurperende bevoegdheden of fantoombevoegdheden van minister van Begroting Olivier Chastel (MR) is goedgekeurd door de federale regering.

Usurperende bevoegdheden: lijst Chastel goedgekeurd door regering

© EPA

De lijst rond de usurperende bevoegdheden of fantoombevoegdheden van minister van Begroting Olivier Chastel (MR) is goedgekeurd door de federale regering. Dat zegt Chastel in een mededeling.

De kwestie van de usurperende bevoegdheden, bevoegdheden waarvoor de deelstaten bevoegd zijn maar waar de federale overheid nog geld voor uitgeeft, komt volgende week dinsdag aan bod op een Interministeriële Conferentie (IMC).

De federale regering wil dit jaar 250 miljoen euro schrappen die onder die noemer vallen. Maar in het lijstje van de federale regering staan naast strikt usurperende bevoegdheden ook maatregelen rond de responsabilisering van de deelstaten. Er kwam vanuit die deelstaten dan ook felle kritiek op de lijst, onder meer van Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V). Hij zei dat het lijstje van Chastel "verscheurd" kon worden. (Belga/SD)

Onze partners