Urenlange BHV-tussenkomsten in senaatscommissie

27/06/12 om 02:15 - Bijgewerkt om 02:15

Bij de allerlaatste loodjes van het dossier BHV hielden Karl Vanlouwe (N-VA) en vooral Bart Laeremans (Vlaams Belang) de institutionele meerderheid urenlang aan de praat.

Urenlange BHV-tussenkomsten in senaatscommissie

© Belga

In de senaatscommissie Institutionele Aangelegenheden ging het de hele dag over de splitsing van het gerechtelijk arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde, het enige onderdeel van het dossier BHV dat nog niet helemaal rond is.

Onafgebroken bezwaren

De vergadering eindigde iets na 23.30 uur. Het woord werd grotendeels gemonopoliseerd door Karl Vanlouwe (N-VA), maar vooral Bart Laeremans (Vlaams Belang), die vanaf 16.30 uur bijna onafgebroken zijn bezwaren tegen de wettekst uiteenzette.

De twee oppostitieleden kregen weerwerk van de 'institutionele meerderheid'. Vooral Bert Anciaux (sp.a) en staatssecretaris Servais Verherstraeten (CD&V) kwamen herhaaldelijk scherp uit de hoek.

Ellenlange discussies

Vooral de nieuwe verdeling tussen Nederlandstalige en Franstalige magistraten in afwachting van de werklastmeting zorgden voor ellenlange discussies. Laeremans en Vanlouwe had tientallen concrete vragen die nu door de regering beantwoord moeten worden. (Belga/TV)

Onze partners