Urban Woorden wint Vlaamse Cultuurprijs voor Cultuureducatie

23/10/13 om 17:59 - Bijgewerkt om 17:59

De Vlaamse Cultuurprijs voor Cultuureducatie gaat naar de Leuvense vzw Urban Woorden, die zich inzet voor maatschappelijke diversiteit.

Urban Woorden wint Vlaamse Cultuurprijs voor Cultuureducatie

Urban Woorden © Mirjam Devriendt

De prijs van de Vlaamse gemeenschap voor Cultuureducatie gaat dit jaar naar de vzw Urban Woorden. De organisatie kregen de prijs uit handen van Vlaams cultuurminister Joke Schauvliege (CD&V) in het Antwerpse muziekcentrum Amuz. Aan de prijs is een bedrag van 12.500 euro verbonden.

De Leuvense vzw Urban Woorden wil jongeren warm maken voor woordkunstvormen. Aan de hand van gratis optredens en bijeenkomsten tracht ze jongeren zichzelf op een creatieve manier te leren uitdrukken. De vzw schenkt veel aandacht aan sociale en culturele diversiteit.

Allochtone jongeren

De jury heeft lof voor het maatschappelijke engagement van de vrijwilligers die zich inzetten voor Urban Woorden. Ze prijst ook de klemtoon die de vzw legt op de sociale emancipatie van allochtone jongeren. Volgens de jury is het essentieel dat cultuuropvoeding antwoorden biedt op de uitdagingen van maatschappelijke diversiteit.

Behalve een som van 12.500 euro krijgt de winnaar ook een bronzen beeldje van kunstenaar Philip Aguirre. De prijs voor Cultuureducatie is een van de dertien cultuurprijzen van de Vlaamse overheid. Bij de vorige editie ging de prijs naar de organisatie Vitamine C. (YD)

Lees meer over:

Onze partners