Uplace verbaasd over bezwaren Raad van State

18/12/12 om 16:24 - Bijgewerkt om 16:24

Uplace wijst erop dat de Vlaamse regering en het parlement al de nodige budgetten gestemd hebben en dat de onteigeningsprocedures al zijn opgestart.

Uplace verbaasd over bezwaren Raad van State

© Belga

Uplace is verbaasd over het feit dat de Raad van State de milieuvergunning voor het geplande "belevingscentrum" schorst omdat de vergunningen om het complex bereikbaar te maken nog niet zijn afgeleverd. Dat laat chief operating officer (coo) Lorin Parys weten. Uplace wijst erop dat de Vlaamse regering en het parlement hiervoor al de nodige budgetten gestemd hebben, dat de onteigeningsprocedures reeds werden opgestart en dat het Agentschap Wegen en Verkeer de oplevering van de werken voorziet voor de opening.

"Het is jammer dat het project hierdoor vertraging oploopt, maar we werken constructief met alle betrokkenen aan een goede oplossing voor iedereen", aldus coo Lorin Parys. Na grondige analyse van het arrest willen de ondernemers met de Vlaamse regering gaan overleggen over de volgende stappen. In het brownfieldconvenant dat de Vlaamse regering in 2009 met Uplace sloot staat gestipuleerd dat als een rechtbank een vergunning schorst omwille van een vorm- of procedurefout, de Vlaamse regering deze zo snel mogelijk herstelt.

Uplace stelt "als positief ingestelde ondernemers" verder te werken aan de voorbereidingen van "de eerste en unieke ervaringsbestemming in Europa". Het 190.000 m2 grote complex langs de Woluwelaan in Machelen omvat kantoren, winkels, restaurants, een bioscoop, een theater en een hotel en creëert meer dan 3.000 nieuwe arbeidsplaatsen in de bouw van het project en nog eens 3.100 na de opening ervan. Het shoppinggedeelte neemt een kwart in beslag. Uplace wil in het project 600 miljoen euro investeren en mikt op 8 miljoen bezoekers per jaar. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners