Unizo-topman 'zeer pessimistisch' over sociaaleconomische luik nota Di Rupo

06/07/11 om 09:24 - Bijgewerkt om 09:24

Topman Karel Van Eetvelt van ondernemersorganisatie Unizo is 'zeer pessimistisch' over het sociaaleconomische luik in de nota van Elio Di Rupo.

Unizo-topman 'zeer pessimistisch' over sociaaleconomische luik nota Di Rupo

'Dit is de weg naar de afgrond', zo verklaarde hij. Van Eetvelt meent dat de nota geen oplossingen aanreikt voor de uitdagingen van de toekomst.

Het werk van Di Rupo schiet volgens hem tekort, zowel inzake de hervorming van de pensioenen, de index als de begroting.

'Di Rupo durft niet besparen'
'Wie de nota goed leest, ziet dat Di Rupo het eigenlijk niet aandurft om besparingen door te voeren', verklaarde Van Eetvelt. Volgens Van Eetvelt worden vooral extra inkomsten weggehaald bij actieve mensen in het algemeen en de ondernemers in het bijzonder. 'De actieve mensen worden met tal van belastingen om de oren geslagen', stelt hij.

'Een geïnstitutionaliseerd wantrouwen tegen ondernemers' De Unizo-topman bespeurt 'een geïnstitutionaliseerd wantrouwen tegen ondernemers'. Van Eetvelt, die maandag in een eerste reactie nog minder uitgesproken kritisch klonk, is dan weer wel te spreken over het communautaire luik. 'Een goede basis voor een staatshervorming', zo luidde zijn verdict. (Belga/SD)

Onze partners