Unizo carpoolt donderdag met werkwilligen

20/12/11 om 21:02 - Bijgewerkt om 21:02

Uit onvrede met de staking van donderdag in de openbare diensten, helpt werkgeversorganisatie Unizo het vervoer voor werkwilligen te organiseren.

Unizo is niet opgezet met de staking van donderdag in de openbare diensten. De ondernemersorganisatie doet een oproep aan alle bedrijven en werknemers met een wagen om die ter beschikking te stellen van wie donderdag geen beroep kan doen op trein en bus.

Om mogelijke chauffeurs en passagiers vlotter samen te brengen, werkt Unizo samen met Carpoolplaza, de carpoolservice van Taxistop. "Het is onaanvaardbaar dat vakbonden, nog voor elke vorm van overleg, met dergelijke stakingsacties de economie en zo de werkwilligen proberen te treffen. Vakbonden moeten hun argumenten net als wij met studiemateriaal onderbouwen en op basis daarvan constructief onderhandelen, " zegt Unizo-topman Karel Van Eetvelt.

Via www.wijstakenniet.be en www.carpoolplaza.be kunnen werkwilligen zich registreren om samen te rijden. Ook Van Eetvelt zelf zal donderdag mensen meenemen vanuit Bornem naar Brussel. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners