Universiteit Antwerpen schrapt tonijn van menu

(Belga) De Universiteit Antwerpen kondigt maandag aan dat ze in alle restaurants en cafetaria’s tonijn van het menu schrapt. Ze verwijst naar het feit dat tonijn een van de meest bedreigde vissoorten is.

“Als eerste universiteit in Vlaanderen schrappen we tonijn van de menukaart”, vertelt Catherine Ongenae, diensthoofd Catering. “Als we blijven consumeren zoals vandaag, is er binnen tien tot twintig jaar geen tonijn meer. Geen broodjes tonijnsla meer dus. Logisch, want je eet toch ook geen broodje tijger?” De universiteit schrapt tonijn van het menu in de aanloop naar de Oceanenweek, een sensibiliseringsproject van de Sea First Foundation dat het belang van goede oceanen aankaart en dit jaar aan de Universiteit Antwerpen plaatsvindt. “Tachtig procent van de visbestanden is volledig of gedeeltelijk overbevist, verscheidene vissoorten zijn met uitsterven bedreigd, de oceanen kampen met een zuurstoftekort, de CO2-uitstoot zorgt voor een sterke verzuring van het zeewater en bergen plastic klonteren samen tot een grote plastic soep. Dit alles maakt het vooruitzicht voor onze zeeën zeer somber”, luidt het. De Oceanenweek loopt van maandag 23 tot en met vrijdag 27 april. Het programma bestaat uit lezingen, vertoningen van oceaandocumentaires, een quiz en een debat. (COR 345)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content