Ultieme boodschap van CD&V: 'Stem lokaal!'

12/10/12 om 19:22 - Bijgewerkt om 19:22

'Voor ons zijn de steden en gemeenten niet een tussendoortje richting 2014', zo haalde CD&V-voorzitter Wouter Beke uit naar N-VA.

Ultieme boodschap van CD&V: 'Stem lokaal!'

© Julie Warnand/Belga

Twee dagen voor de lokale verkiezingen roept CD&V-voorzitter Wouter Beke op te stemmen voor bekwame bestuurders, ervaren mensen en slimme burgemeesters met een visie.

Van bij de start van de campagne benadrukte CD&V, dat 169 burgemeesters levert en op zo'n 230 plaatsen in de meerderheid zetelt, dat het om lokale verkiezingen gaat. Die boodschap herhaalde Beke vrijdag.

Zondag zullen we niet vragen om vage beloften te geloven, wij vragen u te kijken naar onze daden. Wie maakt het verschil in uw gemeente? Wie zorgt ervoor dat concrete problemen worden aangepakt? Welke partij kan een sterker lokaal palmares voorleggen dan CD&V?", vroeg Beke.

Om die boodschap kracht bij te zetten, verschijnt zaterdag een advertentie met als slogan "Stem Lokaal in het stemlokaal".

Geen holle slogans De CD&V-voorzitter benadrukte ook dat zijn partij niet alleen in de kleine gemeenten bekwame bestuurders heeft. Hij haalde daarvoor inspiratie uit recent onderzoek van Agoria naar de Vlaamse steden die het meest toekomstgericht werken. De eerste vier steden op de ranglijst worden bestuurd door een CD&V-burgemeester. "De kleur van een bestuur speelt dus echt wel een rol. Voor ons zijn die steden en gemeenten niet een tussendoortje richting 2014, maar dienen ze om iedereen een plaats te geven in een die wereld die verandert", klonk het richting N-VA.

Beke benadrukte dat de steden en gemeenten de grootste impact hebben op het geluk van mensen. Hij prees daarbij de rol van de christendemocratische burgemeesters en bestuurders. "Zij vertrekken niet vanuit het idee dat je een lokale gemeenschap bouwt op tweespalt", dixit Beke. "Wij kiezen niet voor holle slogans waar geen concrete voorstellen achter zitten, maar kiezen voor een visie en zetten die om in daden die de mensen vooruit helpen." (Belga/TE)

Onze partners