Uittocht bij N-VA Beveren omwille van Doel en Saeftinghedok

18/05/15 om 22:24 - Bijgewerkt om 22:24

In Beveren is een N-VA-raadslid van de gemeenteraad en van de OCMW-raad opgestapt wegens de gewijzigde houding van de bestuursploeg ten overstaan van het Saeftinghedok. Vorige maand nog stapte N-VA-schepen Bruno Stevenheydens op.

Uittocht bij N-VA Beveren omwille van Doel en Saeftinghedok

Een wandelaar in Doel © BELGA

Gemeenteraadslid Marina Apers zal voortaan als onafhankelijke zetelen, OCMW-raadslid Annick Thibaut besliste om haar mandaat terug te geven aan de partij. De twee nemen het niet dat de bestuursmeerderheid, waar N-VA deel van uitmaakt, dan toch achter de plannen voor het Saeftinghedok staat.

"Het huidige standpunt van de coalitie is 180 graden gedraaid ten opzichte van het standpunt dat ingenomen werd in het bestuursakkoord", zeggen ze. "In het coalitieakkoord wordt duidelijk gesteld dat de gemeente geen voorstander is van een Saeftingedok."

Annick Thibaut wijst erop dat de gemeente Beveren enkele maanden geleden nog een bezwaarschrift indiende tegen het reparatieGRUP.

'15 miljoen containers'

"Zelfs al zou de bouw van het nieuwe dok en de val van Doel en de gehuchten nog economisch te verantwoorden zijn, de overlast van een extra vijftien miljoen containers op de weg met bijhorende luchtvervuiling zal op langere termijn het einde van de resterende polderdorpen bewerkstelligen."

Gemeenteraadslid Marina Apers haalt gelijkaardige argumenten aan, zij vindt ook nog dat er te weinig gedaan wordt voor de resterende bewonersgroep in Doel. Dat er spanningen zijn tussen lokale N-VA mandatarissen en de partij nationaal bleek ook al in april toen schepen Bruno Stevenheydens ontslag nam. Hij liet toen optekenen dat voor hem belangrijke lokale aandachtspunten door de partij op nationaal niveau niet of niet meer gewaardeerd werden. Stevenheydens, die al langer opkomt voor het voorbestaan van Doel, nam in januari 2014 ook al ontslag als voorzitter van de Maatschappij Linkerscheldeoever (MLSO).

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners